Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
mikat
mikat
Allah selametle gidip gelmeyi nasip etsin yine.
sizler ve tüm müslümanlar selamette olsun. inşallah şuan yaşayan tüm müslümanlara duada bulunurum gidersem.
biraz zordu doğrusu. Çünkü mahbes el cin bölgesinde polis biz ihramla gelen umre yapacak müminler dahil nerdeyse herkesi çok fazla bekletti. (8 saatten fazlaydı sanırım) sanıyorum ramazan içi ilk umrem bilerek yapmamış olsam da tam olarak hanefi mezhebine göre kadir gecesine denk geldi. bu böyle olunca çok kalabalık oluştu. baya hemde ...dediğim gibi 8 saat bekledim bu bölgede.
kabe mahşer gibi kalabalıktı, bir yandan mutlu olmadım değil. hoşuma gitti yani kalabalık olması. fakat polis bizi döndürüp dolaştırıp ben kabenin avlusuna gideceğimi sanıyorken 3. kat yani teras kata çıkardılar bizi. Allah'ım çok kalabalıktı. Görkemliydi doğrusu.
yalnız sanırım toplamda 48 saatten fazla uykusuz kaldım çok uzun zaman aradan sonra.
mikat ile alakalı: 2. umreyi ise ramazanın 29. gecesi yani perşembe akşamı yaptım Elhamdulillah. şöyle bir mikat varmış onu öğrendim bu ve biçok şeyi aslında yaşayarak öğrendim (biraz pahalıya patlayan kısımları da oldu mesela gene 6 miskini doyurmak zorunda kaldım.)
dediğim mikat şu: ümmül kurra üniversitesi mekkede başka bir mikat kabul ediliyormuş. Dolayısıyla buraya gittim taksiyle (uzaktı aslında baya)
2. umre çok kalabalık değildi yani kadir gecesi gibi değildi. Allah'ım nasıl kalabalıktı ...
mekke medine arası mesafeyi daha önce de belirttiğim gibi hızlı trenle gittim. 2 ay öncesinden biletlerimi ayırtmıştım tabi.
sanki çok küçük bir iki şey eksik kaldı ama Allah her şeyi bilir ve görür. Bu ibadetimi Ramazanın içinde yerine getirmeye çalıştım 2 kez. Elhamdulillah Elhamdulillah Elhamdulillah.
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi