You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Forumcu
mikat
merhabalar benim umre bilet tarihim yaklaşıyor. yapay zekaya göre medinede günlerce gecelesem bile mescidi nebevide ihrama giremezsiniz diyor. Ben sabah saatlerinde yaklaşık (plana göre) saat en geç 5.00 gibi medine havalimanında olacağım. şafiiyim. bu durumda mescidi nebevide ihrama girmemde bir sakınca varmı (havalimanından bu mescide gidip) yoksa direkt zulhuleyfeye mi gitmek zorundayım?
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 04-03-2026, Saat:10:58 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
RE: mikat
sakınca yokmuş. yapay zeka hatalıymış. Çünkü mescidi nebevi mikatın dışında kalıyormuş (sanıyorum bundan) ...(Gerçi ben bu defa zulhuleyfede ihrama girmeyi düşünüyorum ama ...)
Allah selametle gidip gelmeyi nasip etsin yine.
sizler ve tüm müslümanlar selamette olsun. inşallah şuan yaşayan tüm müslümanlara duada bulunurum gidersem.
Son Düzenleme: 09-03-2026, Saat:06:29 PM, Düzenleyen: blue.
Forumcu
RE: mikat
merhabalar yeniden. Ramazan umremi de tamamladım. çok şükür Elhamdulillah.
biraz zordu doğrusu. Çünkü mahbes el cin bölgesinde polis biz ihramla gelen umre yapacak müminler dahil nerdeyse herkesi çok fazla bekletti. (8 saatten fazlaydı sanırım) sanıyorum ramazan içi ilk umrem bilerek yapmamış olsam da tam olarak hanefi mezhebine göre kadir gecesine denk geldi. bu böyle olunca çok kalabalık oluştu. baya hemde ...dediğim gibi 8 saat bekledim bu bölgede.

kabe mahşer gibi kalabalıktı, bir yandan mutlu olmadım değil. hoşuma gitti yani kalabalık olması. fakat polis bizi döndürüp dolaştırıp ben kabenin avlusuna gideceğimi sanıyorken 3. kat yani teras kata çıkardılar bizi. Allah'ım çok kalabalıktı. Görkemliydi doğrusu.

yalnız sanırım toplamda 48 saatten fazla uykusuz kaldım çok uzun zaman aradan sonra.

mikat ile alakalı: 2. umreyi ise ramazanın 29. gecesi yani perşembe akşamı yaptım Elhamdulillah. şöyle bir mikat varmış onu öğrendim bu ve biçok şeyi aslında yaşayarak öğrendim (biraz pahalıya patlayan kısımları da oldu mesela gene 6 miskini doyurmak zorunda kaldım.)

dediğim mikat şu: ümmül kurra üniversitesi mekkede başka bir mikat kabul ediliyormuş. Dolayısıyla buraya gittim taksiyle (uzaktı aslında baya)

2. umre çok kalabalık değildi yani kadir gecesi gibi değildi. Allah'ım nasıl kalabalıktı ...

mekke medine arası mesafeyi daha önce de belirttiğim gibi hızlı trenle gittim. 2 ay öncesinden biletlerimi ayırtmıştım tabi.

sanki çok küçük bir iki şey eksik kaldı ama Allah her şeyi bilir ve görür. Bu ibadetimi Ramazanın içinde yerine getirmeye çalıştım 2 kez. Elhamdulillah Elhamdulillah Elhamdulillah.
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.