Her nefis ölümü tadacaktır. Sonunda bize döndürüleceksiniz. Ankebut-57
Bu dünya hayatı sadece bir eğlence ve oyundan ibarettir. Asıl hayat ahiret yurdundaki hayattır. Keşke bilseler! Ankebut-64
Tövbe istiğfar ayet ve hadisler
Tövbe istiğfar ayet ve hadisler
Tövbe hadis 1:"Bir insan günah işlediğinde bir rivayete göre 3 saat bir diğer rivayete göre 6 saat günah belki tövbe eder diye amel defterine yazılmıyor. Tabi amel defterine yazılmadan tövbe etmek en hayırlısıdır."
Tövbe hadis 2:" Allah'ın bir kulu günah işliyor ve arkasından tövbe ediyor. Allah:"Kulum,günah işlediğinde cezalandıran bir Rabbi olduğunu kabul etti ve tövbe etti onu affettim." diyor. Kulu ikinci defa yine aynı günahı işliyor ve tövbe ediyor arkasından. Allah:"Kulum, günah işlediğinde cezalandıran bir Rabbi olduğunu kabul etti ve tövbe etti onu affettim." diyor. Kulu, üçüncü defa aynı günahı işliyor ve arkasından tövbe ediyor.Allah:"Kulum,günah işlediğinde cezalandıran bir Rabbi olduğunu gördü ve tövbe etti,artık bundan sonra, o günahı işlesede yine bağışlarım." diyor."
Bu hadislerde görüldüğü gibi tövbe ile günah bağışlanıyor ve Allah kulunu affediyor. Amel defterine yazılmadan geri tövbe edilmesi en hayırlısıdır. Ve tövbe bozulursa geri tekrar tövbe edilmesi gerektiği hadislerden anlaşılıyor.
Allah, tövbe etme ve tövbenin kabulünü nasip etsin.Amin.
Hadis 1:"İnsan bir iyilik işlediği vakit, hemen sağ taraftaki melek on sevap yazar. Fakat (hemen helalleşilmeyen kul hakları hariç) bir günah işlendiğinde sağ taraftaki melek sol taraftaki meleğe -ki bu yazmak istediği halde- yazmayı bırak, altı saat bekle, belki pişman olur, Allah'a tövbe istiğfar eder; eğer tövbe ve istiğfar etmezse bir günah olarak yaz, diye söyler. (Suyûtî, Cem'u'l-Cevamı' 6624 nolu hadis, ed-Dürri'l-Mensur, ilgili âyetlerin tefsiri, V, s. 47, Mısır, 1314; Ali el-Muttekî, Kenzu'l Ummâl, 10192, 10212 nolu hadisler, Lakkanî, Şerhu Cevhereti't- Tevhid, Mısır, 1375/1955, s.210)."
Hadis 2:"Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."
Ebu Hüreyre, Hadis No: 4143-Buhari
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi