merhabalar,
aldığımız kurbanlıkların kulağı sanırım kayıt yapılan birim veya kişilerce delinmiş oluyor. Bu aceba engel mi?
bu arada ben en güzel olanını seçmeye çalışıyorum, Allah rızası olduğun için.
Hatta ben kendim tek başıma belki inek kestiririm diye düşündüm bu bayram ancak validem bu düşünceme katılmadığı için...
(tabi milyonlarca milyarlarca kez Allah'a şükürler olsun bu güzel günleri de gördük.)
Allah için yapılacak bu tarz bir ibadette elimden geldiğince kusur göstermemeye çalışıyorum ama öyle bir delik engel olur mu bilemedim.
sanki dişleri ile de alakalı bir detay vardı ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.
ayrıca hasta olup olmadığını nasıl anlayabiliriz aceba? ben şunu gözönüne alıyorum öncelikle dediğim gibi bu Allah rızası için ve muayyen zamanda yapılabilen bir ibadet olduğu için en güzelini seçmeye çalışacağım. Bunun içinde güzel yürümesi gerekli. yani hür olan bir hayvanı seçiyorum. yürümesinde sıkıntı var mı güzel güzel yürüyor mu diye kontrol yapıyorum.
mümkün olursa ağzını açıp ve açtrıp bakmayı düşünüyorum. Fakat kulakta delik ile alakalı nasıl bir durum var anlattığım nitelik ile alakalı açıkçası bilmiyorum. Bir de sahibine sormayı düşünüyorum herhangi bir hastalığı varmı diye. esasında öncekilerde "bundan kurban olur mu?" diye sorduğumuzu veya beyan aldığımızı sanki hatırlıyorum.
neyse yüce Allah niyetimizi gerçek, ibadetimizi makbul ve bayramımızı hayırlı kılsın şimdiden amin ...