You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kurbanı geçersiz kılan durumlar:

هل أنا حقاً أنا ؟
Topallığı açıkça belli olan hayvan kurban olarak geçerli değildir.
İster menhar (kesim yeri) olan yere ulaşmış olsun ister ulaşmamış olsun, yürüyebilmiş olsun ya da yürüyememiş olsun fark etmez; açıkça topal olan hayvanla kurban geçerli olmaz.

Hastalığı açıkça belli olan hayvan da geçerli değildir – ki uyuz (الجرب) da bir hastalıktır.
Ancak sayılan tüm bu kusurlar açıkça belli olmuyorsa, o durumda kurban caiz olur.

Ayrıca kurban geçerli değildir:

*Zayıflıktan iliği kalmamış derecede aşırı cılız olan hayvan (العَجْفاءُ الّتي لا تُنقي),

*Kulağında bir eksiklik, kesiklik veya tam delik olan hayvan,

*Gözünde ya da her iki gözünde bir kusur bulunan hayvan,

*Kuyruğu kesik olan hayvan (البتراء).
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kurbanı geçersiz kılan durumlar:
Allah rızası için yapılmayan yani eti için kurban edilirse,kurban geçersiz olur. Kurban olması için hayvanın,sakatlık,körlük,delilik,özürlülük,hastalık gibi haller kurbanda olmamalıdır. Koyun,koç,keçi,teke,dana,inek,manda gibi iki tırnaklı hayvan olmalıdır.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Forumcu
RE: Kurbanı geçersiz kılan durumlar:
merhabalar,

aldığımız kurbanlıkların kulağı sanırım kayıt yapılan birim veya kişilerce delinmiş oluyor. Bu aceba engel mi?

bu arada ben en güzel olanını seçmeye çalışıyorum, Allah rızası olduğun için.
Hatta ben kendim tek başıma belki inek kestiririm diye düşündüm bu bayram ancak validem bu düşünceme katılmadığı için...
(tabi milyonlarca milyarlarca kez Allah'a şükürler olsun bu güzel günleri de gördük.)

Allah için yapılacak bu tarz bir ibadette elimden geldiğince kusur göstermemeye çalışıyorum ama öyle bir delik engel olur mu bilemedim.
sanki dişleri ile de alakalı bir detay vardı ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.
ayrıca hasta olup olmadığını nasıl anlayabiliriz aceba? ben şunu gözönüne alıyorum öncelikle dediğim gibi bu Allah rızası için ve muayyen zamanda yapılabilen bir ibadet olduğu için en güzelini seçmeye çalışacağım. Bunun içinde güzel yürümesi gerekli. yani hür olan bir hayvanı seçiyorum. yürümesinde sıkıntı var mı güzel güzel yürüyor mu diye kontrol yapıyorum. gülücük

mümkün olursa ağzını açıp ve açtrıp bakmayı düşünüyorum. Fakat kulakta delik ile alakalı nasıl bir durum var anlattığım nitelik ile alakalı açıkçası bilmiyorum. Bir de sahibine sormayı düşünüyorum herhangi bir hastalığı varmı diye. esasında öncekilerde "bundan kurban olur mu?" diye sorduğumuzu veya beyan aldığımızı sanki hatırlıyorum.

neyse yüce Allah niyetimizi gerçek, ibadetimizi makbul ve bayramımızı hayırlı kılsın şimdiden amin ...
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 1 saat önce, Düzenleyen: blue.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.