You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Kalbin,kör yada şaşı gibi olması...

Kalbin,kör yada şaşı gibi olması...

Forumcu
Kalbin,kör yada şaşı gibi olması...
Kalbin,kör yada şaşı gibi olması, gözün, kör yada şaşı olmasından kötüdür. Normal insan olduğu halde,normal olamamaktan, hasta veya dertli veya engelli olduğu halde normal olamayan insan daha hayırlıdır.

Bu iki söz inşallah faydalı bir nasihat olur ve yolunuzu aydınlatır umarım.

Haktan umudumuz daim olsun.

Akıl beygirinden başka yol gösteren yoktur.(Mevlana hz.)
"Akıl beygirinden başka yol gösteren" ifadesi, genellikle Türk edebiyatında ve düşünce dünyasında insanın sadece kuru mantığıyla (akıl beygiriyle) değil, aynı zamanda gönül, sezgi, aşk, ilham veya maneviyat gibi daha derin rehberlerle de hareket etmesi gerektiğini anlatmak için kullanılır.

Bu kavramı tamamlayan ve insana yol gösteren diğer temel rehberler şunlardır:

1. Gönül ve Kalp Gözü

Mantığın sınırlarını aşar.

Sevgi ve samimiyet içerir.

Doğruyu hissetmenizi sağlar.

2. Sezgi (İntuisyon)

Mantıksal analiz gerektirmez.

İçsel bir kavrayıştır.

Aniden gelen doğru histir.

3. Aşk ve İrfan

Tasavvufta en yüksek rehberdir.

Aklı aşan bir bilgeliktir.

Hakikate ulaştıran anahtardır.

4. Vicdan

Ahlaki pusulanızdır.

İyiyi ve kötüyü ayırır.

Yanılmaz bir iç sestir.
Dünya ahiretin tarlasıdır.
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 31-08-2026, Saat:03:49 PM, Düzenleyen: Forumdaüyeolan.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.