You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında

Acemi Üye
RE: HER GÜNE BİR HADİS
Mutarrif ibnu Abdillah, babasından naklediyor: "Benî Amir heyetiyle Rasulullah'ın yanına gitmiştik: "Sen bizim efendimizsin" diye hitap ettik. Rasulullah bize: "Efendi Allah'tır" dedi. "Fazilette en ileride olanımız, mertlikte en başta gelenimiz sensin" dedik. Bize: "Söylediğinizin hepsi bu veya buna yakın bir söz olsun. Şeytan sizi abartılı övgülerle koşturmasın" dedi. (Ebu Davud, Edeb 10, 4806)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Profesör
Günün Hadisi: En efdal cihad zalim sultana karşı hakkı söylemektir Hadis-i Şerif
Günün Sözü: Dünya; kötülük yapanlar değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar
yüzünden tehlikeli bir yerdir -Albert Einstein
Günün Duası: "Subhaneke la kudrete lena inneke entel azizülhakim"
Bunu ilk beğenen sen ol.
Acemi Üye
Aişe'ye "Bana Rasulullah'ın ahlakından haber ver"dedim. Aişe "Sen Kur'an okumuyor musun?"dedi. "Evet, okuyorum"dedim. Aişe "İşte onun ahlakı Kur'an'dır" dedi. (Bidaye, VI/35, Müslim. Ravi: Sa'd b. Hişam.)

Aişe'den Rasulullah'ın ahlakını sordum. "Onun ahlakı Kur'an'dı. O, Kur'an'ın razı olduğuna razı olur, Kur'an'ın kızdığına da kızardı" dedi. (Yakub b. Süfyan. Ravi: Ebu'd-Derda)
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 18-02-2015, Saat:06:26 AM, Düzenleyen: Abdullah Muvahhid.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.