İslami Forum

Tam Versiyon: bir genç kızın giyimi nasıl olmalı
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Genç kız, fazla göze çarpmıyacak tarzda temiz ve ciddî bir kıyâfetde görünmelidir.





Kendini beğendirmek için, fazla süslenmek, ahlâk hakkında şübhe uyandırır.





Erkeklere kendini beğendirmek için, kızın ba’zı uzvlarını, göğsünü veyâ bacaklarını teşhîr etmesi, düşük bir ahlâkın belirtisidir.





Kendisinin ve âilesinin şeref ve haysiyyetini düşünen bir kızın, ciddî giyinmesi şartdır. Bir kızın göğsünü mümkin mertebe belirsiz bir hâlde gösterecek tarzda giyinmesi, elbisesinin ve etekliğinin pileli olması, onun bir ciddî ev kızı olduğuna delîl sayılır.
özellikle liselerde bu konuda sert adımlar atılması lazım durumlar çok rezalet ve mide bulandırıcı
sağol kardeşm....
canı gonulden tesekkur ederim.genc kız degılım ama gıttıgımız yolun da gereklerını yapmak gerekır.moda ılletınden acılen kurtulmamız lazım.devir oyle bır hale gelmıskı tabırı caızse baldır bacak meydanda gezmek,bır marıfetmıs gıbı iğrenç bır sekılde vucudunu teshır etmek olumlu bıseymıs gıbı gosterılıp toplumumuzun yapısı bozulmaya calısılıyor.sonrada bu buna tecavuz etmıs bu bunu tacız etmıs oluyor bunun adı.ne edep kalmıs ne haya.ne dıyebılrım kı sadece ve sadece utanıyorum.
ahlaken toplum büyük bir çöküntü içinde. açık saçıklık moda olmuş. insanlarda ra denen birşey kalmamış. çarşıda giderken başımı öne eğerek gitmezsem günahlar akın akın geliyor üzerime. ictimai hayata giren insan ekseriyetle günahların hücumuna maruz kalıyor. Allah bizleri muhafaza etsin.
millete kendini beğendirmek yok ondan daha güzelim demek gibi dertler peşinde olanlar çok var.. bir kadın kocası için güzel olmalı onun için süslenmelidir...
bence vucut hatları belırgın olmayacak sekılde gıyınmeli
Bir öğrenci olarak söylüyorum ki gerçekten öğrenciler iğrenç hâldeler, okula eğitim için mi geliyorlar koca bulmak için mi anlamak - ayırdetmek çok zor oluyor ..
iğneyi önce kendimize batırırsak sorunuda çözeriz Wink
Birşeyin bilincine varmadan bu konu hakkında da ters tepki vererek yorum yapıyor olmayız zaten değil mi pek sevgili reyyan hanım? İllâki iğne veya çuvaldızı batırmışızdır lâkin sorunun böyle çözülmediğini de biliyoruz.
Sayfalar: 1 2 3