İslami Forum

Tam Versiyon: Ebû Hureyre’den (Radiyallahu Anh):
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Ebû Hureyre’den (Radiyallahu Anh):

Resûl-i Ekrem Aleyhisselatü Vesselam şöyle buyurmuştur:

"Dünya varlığında, sizden aşağı durumda olanları düşününüz. Yalnızca sizden üstün ve iyi olanlara bakmayınız. Allah’ın üzerinizdeki nimetlerini küçük ve basit görmemeniz için bu, en uygun olanıdır."

(Buharî-Müslim)

---

Hadiste, dünyada mutlu ve huzurlu olmanın formülüne işaret edilmektedir. O da dünyalıkta, kendinden aşağı durumda olanlara bakıp üzerindeki nimetlerin farkına varmaktır. Her hal ve durumda, Allah’a şükür duygusu içinde olmaktır
__________________
Allah razı olsun
bence kendmizden düşük durumdakilere bakıp hayır işleme vesilesi yakaladığımız için sevinmek ve bu fırsatı verdiği için şükretmektir üzerine vurgulanmak istenen..
gribal_enfeksiyon Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bence kendmizden düşük durumdakilere bakıp hayır işleme vesilesi yakaladığımız için sevinmek ve bu fırsatı verdiği için şükretmektir üzerine vurgulanmak istenen..

sizin duşunceniz ve yaklaşımınzda gözel kardeşim zaten iki açıklamda aynı anlam itibariyle bu narin dusncenizi paylaştığınız için alla razı olsun inş.

wesselamualeykum....
ecmain olsun, eyvallah kardeş..
Dünya işlerinde bizden altta, ahiret işlerinde ise bizden üstün olana bakmak... Hatırlattığınız için allah razı olsun...