İslami Forum

Tam Versiyon: evlenmek isteyenlere ilginç zorunluluk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Himayesinde Tüm Türkiye'de Başlatılan 'Türkiye Okuyor' Kampanyası İstanbul'da da Başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde tüm Türkiye'de başlatılan 'Türkiye Okuyor' kampanyası İstanbul'da da başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler, insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak için geniş kapsamlı bir çalışma yürüteceklerini, resmi kurumlardan, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelerden, askeriyeye kadar tüm kesimlerin kampanyaya katılacağını dile getirdi. Güler, kampanya kapsamındaki bir projeyi de paylaşarak, 'Nikah kıyacak çiftlerin birbirlerine en az 3 kitap hediye etmesini isteyeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan okuma yazma kampanyası için İstanbul yönetimi harekete geçti. Bu yönde hedefler belirlenirken yapılacak projeler de taslak olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Valisi Muammer Güler, projenin üç aşamadan oluşacağını vurguladı. ilk hedeflerinin hiç okuma yazması olmayanlar olduğunu anlatan Güler, bu kişilerin tespit ederek çalışmaya başlayacaklarını kaydetti. İstanbul'a okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için eğitim seferberliği başlattıklarını belirten Güler, 4 yıl sonunda bu hedefe ulaşmayı istediklerini söyledi. Güler, okuma yazma bilip de diploma sahibi olmayan insanlara da diploma vereceklerini belirtti. Güler kampanya kapsamında ikinci hedefin genç nüfusa kitap okuma bilincinin kazandırılması olduğunu dile getirdi. Güler projenin son hedefinin ise toplumdaki bilgisayar kullanım oranını artırmak olduğunu söyledi.

Vali Güler insanların okuma bilincini artırmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını belirterek bunlardan birinin evlenecek çitflere yönelik olduğunu anlattı. evlenecek çiftlerin birbirlerine en az 3 kitap hediye etmesini teşvik edeceklerini anlatan Güler, 'Bu çok önemli. Teşvik edici, özendirici olacaktır.' dedi. Güler, ayrıca anneler günü, sevgililer günü, doğum günleri gibi hediyeleşmelerin arttığı dönemlerde vatandaşların birbirlerine kitap hediye etmelerinin tavsiye edileceğini kaydetti.

Güler ayrıca kıraathaneleri aslına uygun kullanılmasını sağlayacaklarını, kahvehanelerin kıraathanelere dönüştürüleceğini dile getirdi. Güler, bu mekanlarda özel yerler ayrılarak kitap ve gazete okunmasına olanak sağlanacağını belirtti. Güler şehrin değişik noktalarında mobil kütüphanelerin oluşturulacağını da kaydetti.

Tüm çalışmalar için geniş çaplı bir kampanya başlatacaklarını dile getiren Güler, bilboardların kullanılacağını, kliplerin radyolarda yayınlanacağını, otobüs duraklarına afişler asılacağını anlattı.

Vali Güler projeye ilk etapta 20 sivil toplum örgütünün destek vereceğini dile getirdi. Bu örgütler ise şunlar: '2420 Bölge Rotary Klüpleri, 118 Lions Klüpleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, 21.Yüzyıl Vakfı, Ulu Önderin Öğrencileri Derneği, Türk Kadınlar Birliği, TEMA Vakfı, Anne Çocuk Eğitimi Vakfı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Türk Eğitim Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türk Hukukçu Kadınlar Derneği, Türkiye Soroptimistler Klüpleri Federasyonu, Marmara Grubu Vakfı, Türk Anneler Derneği, Çağdaş Anneler Derneği, Göz Nurunu Koruma Vakfı, Çaba Derneği, Gönüllü Anneler Derneği
ALINTI
etsinler hediye, kütüphanede durur öyle süs niyetine..arada tozunu alırlar unutmazlarsa..böyle teşvik mi olur..peh!