Mesaj önizleme  Konuyu Gönder 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TÜM ÜYE ARKADAŞLARIMA..DUYURU...!!!!!
Yazar Mesaj
gülsevrâ Çevrimdışı
ZuLmE KaRşI İsYaNcIyIz !

Karma Puanı: 925
Rep Ver :
Ruh Halim Geveze

RE: TÜM ÜYE ARKADAŞLARIMA..DUYURU...!!!!!
(09-02-2010 05:48 PM)gülsevrâ demiş ki Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.
(09-02-2010 02:09 AM)SEYİTHAN demiş ki Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.Saygıdeğer kardeş Gülsevra,

Müsaadenizle kısaca yazınızda katılmadığım noktaları belirteyim:

Alıntı:çünkü arapçayı araplardan iyi öğrenen türk alimleri duymuşsunuzdur o insanlar arapistanda yaşamıyorlardı onlar türk halkının içinde yaşayıp onlara islami TAMAMEN SAF VE DOĞRU HALİYLE öğretiyorlardı.
Demişsiniz...
Bu bahsettiğiniz ARAPLARDAN İYİ ARAPÇA öğrenen din alimleri Türk halkına islamı öğretiyorlardı ancak, 1920 yılına Ankarada Büyük Millet Meclisi ilk defa toplanacağı zaman ,Ankarada meclis zabıtlarını tutabilecek OKUMA -YAZMA bilen iki kişi bulunamamış,Balada bir ağanın iki oğlunu İstanbulda okuttuğu öğrenilince, iki zabıt katibi Bala dan getirilmiş...

cumhuriyetten önce tarihe baktığınızda son ikiyuzyılın savaşlarla geçtiğini görürsünüz ki zaten kurtuluş savaşını da halkın tamami vermiştir belki o sıralar okuma yazma bilen çoğu kimse cephelerde olduğu için ya da çoktan şehit olduğu için zor bulundu? hem ben cumhuriyetten hemen öncesi için yazmadım bilgiyi peygamberin vefatından cuhmuriyetin ilanına kadar olan sürenin tamamı için yazdım, eğer halk islami yeterince idrak edememiş olsaydı kusura bakma ama kurtuluş savaşı biraz zor verilirdi.

(09-02-2010 02:09 AM)SEYİTHAN demiş ki Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.
Alıntı:kardeşim zaten cumhuriyetten önce insanlar arapça biliyorlardı,

Demişsiniz

Anadoludaki insanlar bırakın arapça bilmeyi, okuma yazma bilmiyorlardı.
İnsanlar arapça biliyorlardı diye arapça özentisi osmanlıcayı kastediyorsanız, osmanlıcanın arapçayla ilgisi yoktur ,ayrıca osmanlıcayı da sadece İstanbulda saray erkanı bilirdi.....

bakın bütün halkın okuma yazma bilmesi kimseyi bilgili yapmıyor bu ayrı mesele onu geçtim osmanlı devletinde birsürü medrese mektep vardı ayrıca sonradan bozulan tekke ve zaviyelerde eğitim yuvalarıydı.atatürkün ilk öğrenimini selanikte mahalle mektebinde yaptığını söylerler selanikte saray var da ben mi bilmiyorum yoksa atatürk ilköğrenimini okuma yazma öğrenmeden mi bitirdi ?
o dönemde bilgiler tıpkı şimdi türkçe yapıldığı gibi osmanlıca veriliyordu nerden biliyorum ? bugünkü medreselerde öğretilen kitaplara baktığımızda osmanlıca yazılmış olduklarını görüyoruz da ondan.ve o okulları bitiren atatürk gibi niceleri vardı.

(09-02-2010 02:09 AM)SEYİTHAN demiş ki Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.
Alıntı:latin harflerin kullanılmaya başlamasıyla alimler bir gecede cahil oldu sonra hepsi bir vesileyle idam edildi

Alıntı:Önce alfabenin değiştirilmesi kimsenin kafasındaki bilgileri silip insanları
CAHİL yapmaz...!!!

Sonra İsalm alimlerinin HEPSİ BİR VESİLEYLE İDAM EDİLDİ
Yalanını herkim söylemiş ise BÜYÜK BİR İFTİRA ATMIŞTIR ve
ömrü boyu namaz kılsa affedilemeyecek GÜNAHA BULAŞMIŞTIR...

[quote]arapça kelimelerin türkçeden arındırılmasıyla ve alimlerin şehid edilmesiyle halk gitgide cahilleşmeye başladı

Burada çok büyük bir yanlış var, cumhuriyetten önce Anadoluda okuma yazma oranı % 2 lerde iken ,bugün %85-90 lara çıkmıştır.

o kişiyi cahil yapmaz doğrudur ama rejim o kimseyi latin harf bilmediği için bilgili kabul etmiyor, bu adam insanlara nasıl faydalı olacak ? ayrıca harf inkilabı olduğunda evet kabul edelim halkın yüzde ikisi okuma yazma biliyordu yeni öğrenenler latin harfleri öğrendiler, ama bu onları bilgili yapmadı bilakis CAHİL yaptı çünkü onlardan önce bütün kitaplar arap harfleriyle ve osmanlıca yazılıyordu, insanın geçmişiyle bağını kopardı, ilk etapta bu pek farketmeyebilir çünkü bir anda konuşulanyazılan dil değişse insanlar gerçekleri biliyorlardı nerden geldiklerini, kim olduklarını. ama 10-20 yıl sonra yetişen nesle o döneme ait gerçekle öğretilmedi öğretilmediği gibi çarpıtıldı, bugün bizim okul kitaplarında gördüğümüz bilgileri hocalar genelde düzeltirdi hatta okul kitabını kullanamayan hocalar vardı.çünkü yanlış olmasa bile çoğu eksik ve ya karışıktı.

Alıntı: bugün ki müspet ilimlerin temellerini emeviler döneminde yapılan ilmi çalışmaların aldığından haberiniz yok herhalde,

Kardeş müsbet ilimlerin gelişimi son ikiyüzyıldadır...!!!!!!!!!

hayır o ilimlerin temelleri tamamen müslümanların yaptığı çalışmalardan alınmıştır, hatta avrupalılar pusulyı bile doğuya yaptıkları haçlı seferlerinde keşfetmişlerdir ortaçağ avrupasıyla ilgili biraz bilgi edinmen lazım.

Alıntı: fakat haksız yere yönetimi ele geçiren emevi devleti milliyetçi bir politika izlemiştir yalnız o da bütün arapları üstün tutmamış sadece arapların emevi kabilesini üstün tutmuştur onsan sonra yönetimi ele geçiren abbasiler bazı yanlışlar yapsalar da miiliyetçilik yapmamışlardır

YAZIK.. Hiç değilse birazcık İMAM-I AZAMIN hayatını okuyuverin.....

imam-ı azam emevilerin yıkılmasında abbasilerle birlikte harekett etmiştir fakat devlet kurulduktan bir süre sonra abbasi rejimi mutezilî görüşü benimsemiştir.o dönemin ve her dönemin büyük alimi olan imam-ı azamı da bu görüşü yaymakta kullanmak istemiş ve ona bir belde de kadılık teklif etmişlerdir, imam azam ise onların sapkın görüşlerini benimsemediği ve ehl-i sünnet ve-l cemaat geleneğimde yetiştiği için reddetmiştir, dönemin en büyük alimi tarafından tenkit edilen devlet onu zindana atmış ve orada işkence ederek onu şehit etmiştir (ölümüyle ilgili farklı görüşler de vardır). ben onun hayatını biliyorum sağol Wink

Alıntı:müslüman arapçayı öğrenmeli ve kuranı arapçasından okuyarak anlamaya çalışmalıdır.

Çok yanlış bir öğrenme yolu önermişsiniz. Bir kimsenin kur'anı arapçasından öğrenebilmesi için en az üniversite eğitimi derecesinde arapça öğrenmesi gerekir...Tüm Anadolu insanı dinini öğrenebilmek için üniversite seviyesinde ARAPÇA öğrenecek....????Bu mümkün mü ??

çok dar görüşlüsünüz benim gözlerimin önünde hiç bilmeyen bir insana dört ayda arapçayla ilgili temel kavramların hepsi verildi öyle büyütülecek bir şey değil ayrıca bir dilin öğrenim süresi 2 aydır adam akıllı verilmiş bir eğitimle. yüzde yüz mümkün zaten ispatlanmış birşey Wink bununla birlikte bugünkü eğitim sisteminde yetişmiş ilahiyatçıların daha adam akıllı arapça bilmedikleri elel alınırsa böyle düşünmeniz normal tabi ki.

Alıntı:
özellikle tarih bilgilerinizi yeniden kontrol ederseniz söylediklerinize inandırma bakımdan daha etkili olabilir.

Tarih bilgilerimizin farklı olduğu anlaşılıyor....

Doğrusu İMAM-HATİPLERDE nasıl bir tarih öğrettiklerini çok merak ettim..
araştırıp öğreneceğim...

Selam kardeş....

evet benim aldığım eğitimi bütün dünyanın almasını isterim Wink

siz buraya bakın ben rejimler hakkında tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.istediklerimiz bu konuda önemli değildir önemli olan .. neyse işte bunu sizinle ve ya bir başkasıyla knuşmak bana yersiz geliyor.

Bir bakarsın ellerim tutulur sevdalara
Bir bakarsın gözlerim takılır

Hırçın çocuk gibi, bir bakarsın ağlar ırmaklar geçer gözlerimden
Bir bakarsın gökyüzü akar yüreğimden yüreğine...
12-02-2010 05:27 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
gülsevrâ Çevrimdışı
ZuLmE KaRşI İsYaNcIyIz !

Karma Puanı: 925
Rep Ver :
Ruh Halim Geveze

RE: TÜM ÜYE ARKADAŞLARIMA..DUYURU...!!!!!
buradaki sorularıma birebir cevap istiyorum.

Bir bakarsın ellerim tutulur sevdalara
Bir bakarsın gözlerim takılır

Hırçın çocuk gibi, bir bakarsın ağlar ırmaklar geçer gözlerimden
Bir bakarsın gökyüzü akar yüreğimden yüreğine...
22-02-2010 04:56 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Mesaj önizleme 

Foruma Git:

Tema Degisme:

RSS Feed Feeds: Light Mode | URL | SİTEMAP | HTML | XML | ARŞİV

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir,
bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir,
yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız admin@islamiforum.net adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.
Report Abuse, Harassment, Scamming, Hacking, Warez, Crack, Divx, Mp3 or any Illegal Activity to admin@islamiforum.net