Mesaj önizleme  Konuyu Gönder 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeyma Binti Haris:Efendimizin süt kardeşi
Yazar Mesaj
ELİFLAMRA Çevrimdışı
((Meksikalı))

Karma Puanı: 478
Rep Ver :
Ruh Halim Mesgul

Şeyma Binti Haris:Efendimizin süt kardeşi
Şeyma’nın (r. anha) bir adı da Huzafe’dir. Resulullah’ın (aleyhisselam) süt annesi Halime es-Sadiye’nin kızı ve Efendimiz’in süt kız kardeşidir. Şeyma (r. anha), Resulullah küçükken Efendimiz’in bakımında annesine yardım ederdi.

Resulullah’a (aleyhisselam) peygamberlik vazifesi verilmiş, Mekke-Medine dönemi derken üzerinden yıllar geçmişti. Nihayet Cenab-ı Hakk, Resulü’ne öz yurdu olan Mekke’nin fethini nasip etmişti. Mekke’nin fethi gerçekleşince, Hevazin ve Sakif kabilelerinin içlerine korku düştü. Resulullah’ın kendilerine doğru yürüyeceğini zannediyorlardı. Bu korkuyla, Resulullah’ın kendi içlerinde emzirdiği kimseler olan Beni Sad b. Bekr kabilesiyle birlikte Hevazin, Sakif, Nesr kabileleri de birleşerek yanlarına mallarını, kadın ve çocuklarını alarak savaşmak için Müslümanlara karşı hazırlık yapmaya başladılar. Resulullah (aleyhisselam) bu hazılığı haber alınca, Mekke’den on bin kişilik bir kuvvetle onların üzerine yürüyerek Hevazin’de onları bozguna uğrattı. Savaş bitince, birtakım ganimet ve esirler ele geçirilmişti. Esirler arasında Rasulullah’a küçükken bakan süt kardeşi Şeyma da vardı. Ashabın yanına sokularak, “ben sizin Efendiniz’in kız kardeşiyim.” Dedi.

Onu Resulullah’ın huzuruna getirdiklerinde, “Ben senin kız kardeşinim.” dedi. Aradan uzun yıllar geçtiği için Resulullah, Şeyma’yı tanıyamamıştı. Şeyma (r.anha), Resulullah’a diğer süt kardeşleri Abdullah ve Ense’yi hatırlattı. Peygamberimiz (sallAllahu aleyhi ve selem), “Peki, buna işaret bir şey var mı?” diye sordu. Şeyma (r.anaha) da, “Sırtımda yere çömeldiğim bir sırada bıraktığın bir yara izi var. Siler vadisinde, biz ailemizin davarlarını otlatıyorduk. O zaman benim babam, senin de babandı. Benim annem senin de annendi; sana ben de bakmıştım. Hatırladın mı şimdi Ya Resulullah?” dedi.

Resulullah (sallAllahu aleyhi ve selem) izi görünce onu tanıdı. “hoş geldin” diyerek hırkasını yere serip üzerine oturttu. Mübarek gözleri yaşlandı. Süt anne ve süt babasının durumlarıanı sordu. Şeyma, onların daha önce ölmüş olduklarını haber verdi. Resulullah (aleyhisselam) ona, “Eğer kavmine dönmek istersen seni göndereyim, istersen itibarlı ve sevilen biri olarak burada kal.” dedi.

Şeyma (r.anha): “Ben dönmek istiyorum, bana ihtiyacım olan şeyleri verip beni kavmimimn yanına geri gönder.” dedi ve Müslüman olup Resulullah’ı bir kez daha sevindirdi. Resulullah (aleyhisselam) ona birçok ganimet verdi ve kavmine gönderdi. Şeyma (r.anha) da, Resulullah’ın küçüklüğünde ona oynatırken söylediği şiiri hatırlatıp okudu: “ Ey Rabbimiz, Muhammed’i bize bırak ki, onun delikanlılığını göreyim. Sonra onu itaat edilen bir efendi göreyim. Düşmanlarının ve hasetçilerinin yüzüstü geldiklerini göreyim. Ona, ebediyen devam eden bir şeref ve izzet ver.”

Şeyma’nın (r.anha) küçükken söylediği şiir ve duası, Allah (celle celalühü) katında kabül görmüştü. Duasının kabul edildiğini Allah (celle celalühü) ona da göstermişti.

Hanım Sahabiler Kitabından Alıntı
Havva Ergene Işık
Gül Yurdu Yayınları

"Akıl susmuş ve mefhumlar cehennem! Bir raks içinde tepinip duruyor. Sloganlar yönetiyor insanları. İdeolojiler yol gösteren birer harita değil, idrâke giydirilen deli gömlekleri. Aydın dilini yutmuş; namlular konuşuyor. Bir kıyametin arifesinde miyiz acaba? Dünyayı Şeytan mı yönetiyor? Düzeni büyücüler mi bozdu? Bu kö...rdüğümü çözecek İskender nerede? "

Cemil Meriç
28-01-2009 11:51 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
ebu_turab Çevrimdışı
Forumcu

Karma Puanı: 21
Rep Ver :
Ruh Halim Kizgin

RE: Şeyma Binti Haris:Efendimizin süt kardeşi
Sad Allah razı olsun ...

İman edenler Allah yolunda savaşırlar, inanmayanlar ise tâğut (bâtıl davalar ve şeytan) yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarına karşı savaşın; şüphe yok ki şeytanın kurduğu düzen zayıftır. (Nisâ: 76)

(üm)metin sana muhtaç ya Rasulullah...
28-01-2009 03:59 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
ECRİN_ZÜLEYHA Uzakta
" HACI "

Karma Puanı: 3625
Uzakta
Rep Ver :
Ruh Halim Kederli

Cvp: Şeyma Binti Haris:Efendimizin süt kardeşi
çok güzel alkışSmile Allah razı olsun şeyma ablacm rosegul

Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.

"EMROLUNDUĞUN ŞEYİ GÜRLEYEREK SÖYLE,ÇEKİNME!!!"

Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.
28-01-2009 04:12 PM
Mesaj önizleme