You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

Administrator
mezhepler
Caferilik,
miladi 700 yılında medinede doğan İmam Cafer Sadık 'ın ın ıkı imamın beşincisi imam muhammed bakırın oğludur. bu mezhebe mensup olmak demek olup, Hz. Resulullah (s.a.a) 'dan sonra İslam camiasının önderliğinin ilki Hz. Ali olan on iki imama ait olduğuna inanan Ehl-i Beyt mektebinin ortak ismidir. Bu mektebe aynı zamanda İsna aşeriyye, İmamiyye, Şiilik ve Alevilik de denmektedir. Ancak bu mektep, Türkiye'mizde daha çok Alevilik ve Şiilik isimleriyle tanınırken; İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Bahreyn, Suriye, Afganistan, Arabistan, Pakistan Bengladeş ve Hindistan gibi, aynı inancı paylaşan Ehl-i Beyt dostlarının yoğun olduğu ülkelerde Şiilik ve Caferilik isimleriyle meşhur olmuştur.

hanefilik

türk asıllı oldgu bılınen,Ebu Hanife numan bin sabit (699 - 767) tarafından kurulmuştur. Bu mezhep Irak’ta başlamış, özellikle Doğu’da, Batı ve Orta Anadolu Müslümanları arasında yaygın olmuştur.Müslümanlar arasında en yaygın olan mezheplerden biridir.
Buna sebep daha liberal ve kolay oluşudur. Uygulanması pratik ve günlük hayata uygun, hükümleri açıktır. Kur’ana ve Peygamber Muhammet’in söz ve hareketlerine en uygun mezheptir. Türkler çoklukla bu mezhebe bağlıdır
numan bin sabıt küçük yaşta kuranı ezberlemiştir

malikilik
miladi 712 yılında medinede dunyaya gelen imam bin enes e nıspetle adlandırılan fıkhı bır mezheptır
Malikilik diye adını alan ve dört büyük mezhepten biri olan bu mezhep, Medine’de ortaya çıktı ve Hicaz dolaylarında yayılma olanağı buldu. İmam Malik zamanında Mısır ve öteki bazı K.Afrika ülkelerinde de benimsenmeye başlandı. Günümüzde Tunus, Trablus, Cezayir, Fas, Sudan, Libya Müslümanlarının çoğu malikidir. Hicaz, Suriye ve Yukarı Mısır’da da malikiler vardır

şafilik

Ebu Abdullah bin İdris eş-Şafii (765-820) tarafından kuruldu. Mezhep, Mısır’da yayılmaya başladı, Irak’ta da ortaya çıktı ve yayıldı.
Şafiilik Suriye, İran, Horasan, Merv ve Taşkent’e girdi. Günümüzde Mısır, Güneydoğu Anadolu, Azerbaycan, Kafkasya, Filipinler, Seylan, Malezya, Hindistan ve Endonezya’da güçlü bir mezhep olarak varlığını sürdürmektedir

hanbelilik
hanberli mezhebının kurucusu kabul edılen ahmed bin hanbel miladi 780de bagdatta doğmuştur 855te yıne aynı yerde vafat etmiştir ilk egıtımıne donemın buyuk bir ilim ve kültür merkezi olan bagdatta başlamıştır kuranı kerımı ezberlemıştır...
hanbelilik surıye ırak ve arabıstan yarımaadasında yaygındır,

kısa kısa bilgi verdim....
Bunu ilk beğenen sen ol.
Üye
RE: mezhepler
Caferilik,
miladi 700 yılında medinede doğan İmam Cafer Sadık 'ın ın ıkı imamın beşincisi imam muhammed bakırın oğludur. bu mezhebe mensup olmak demek olup, Hz. Resulullah (s.a.a) 'dan sonra İslam camiasının önderliğinin ilki Hz. Ali olan on iki imama ait olduğuna inanan Ehl-i Beyt mektebinin ortak ismidir. Bu mektebe aynı zamanda İsna aşeriyye, İmamiyye, Şiilik ve Alevilik de denmektedir. Ancak bu mektep, Türkiye'mizde daha çok Alevilik ve Şiilik isimleriyle tanınırken; İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Bahreyn, Suriye, Afganistan, Arabistan, Pakistan Bengladeş ve Hindistan gibi, aynı inancı paylaşan Ehl-i Beyt dostlarının yoğun olduğu ülkelerde Şiilik ve Caferilik isimleriyle meşhur olmuştur.

Doğru sözcüklerle anlatılmış, teşekkür ederim suskun, ben de bir caferiyim, şiayım, aleviyim ..
Demir ranzalarda derin uykular
Sahipsiz mısraların nikotin soluğu
Zamansız bir düşle gelen aşk
Ve... buhurdan gibi tüten yalnızlık...
Ağlamaklı şiirlerin ipeksi dokusunda
Siyah tüllerde üzgün bir Matmazel
Kesif bir yalnızlık ve maça kızı,
Yalnızlığın genzi yakan küflü şarkısında...
Bunu ilk beğenen sen ol.
General
efendimiz buyuruyor benim ümmetim 73 fırkaya ayrılacak.bunlarda 72 tanesi cehennemi boylayacak.tek bir fırka kalacak.ehli sünnet vel cemaat yolu.benim ve ashabımın giddiği yol..Allah cümlemizi ehli sünnet vel cemaat yolundan ayırmasın inş.selam ve dua ile
Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 01-08-2009, Saat:03:29 PM, Düzenleyen: konyevi.
Üye
İçine girip görmeden yorum yapmak hiç hoş değildir efendim .. Benim inanış şeklim budur, ben bunu benimsiyorum, sünnilik bana ters geliyor, size de benim mezhebim ters geliyor ve ben de açıp burada doğru yanlış dökersem mevzu çok uzar, zira ilgilendirmiyor kimin neye inandığı. Sevmiyorum bu tür tartışmaları. İyi akşamlar dilerim, umarım bir daha kimsenin mezhebine "en kötüsü" diye bir sınıflandırma yapma haddini kendinizde bulmazsınız. Biliyorsunuz ki insanların arasında böyle mezhep kavgaları yüzünden daha çok soğuklaşmalar oluyor .. Ali'yi sevdik diye mi en kötü olduk? Yapmayın lütfen, terbiyesizleşmeyelim ..
Demir ranzalarda derin uykular
Sahipsiz mısraların nikotin soluğu
Zamansız bir düşle gelen aşk
Ve... buhurdan gibi tüten yalnızlık...
Ağlamaklı şiirlerin ipeksi dokusunda
Siyah tüllerde üzgün bir Matmazel
Kesif bir yalnızlık ve maça kızı,
Yalnızlığın genzi yakan küflü şarkısında...
Bunu ilk beğenen sen ol.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.