Mesaj önizleme  Konuyu Gönder 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KONYEVİ ' YLE RÖPORTAJ
*GÜL* Uzakta
El-Hamîd aşığı

Rep Puanı: 150
KONYEVİ ' YLE RÖPORTAJ
SORU 1-KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ

ismim ilhan nevşehirliyim.27 yaşındayım.evliyim 10 aylık Muhammed emin adında oğlum var.kuran kursunu okudum .imam hatip mezunuyum.bazı olumsuz sebeplerden dolayı okuyamadım.tasavvuf ehliyim.büyük tasavvuf alimi seyda muhammed konyevi hz lerinin talebesiyim.Gülistan dergisi hizmetinde bulunmaktayım.okumanızı tavsiye ederim.dergimiz çok kalitelidir.ayriyeten acizane kuran hocalığı yapmaktayım.

SORU 2- NASIL BİR ORTAMDA BÜYÜDÜNÜZ BİZE AİLENİZDEN VE ÇEVRENİZEN KISACA BAHSEDER MİSNİZ?

ömrümün yarısı köyde geçti.köy hayatını anlatmama gerek yok sanırım az çok herkes nasıl bir yaşam olduğunu görmüştür.6 kardeşiz 4 erkek ikisi kız..

SORU 3- BİR BAŞKASININ İSLAMA GİRMESİNE VESİLE OLDUNUZ MU ? VE YAHUT MÜSLÜMAN OLMAYAN BİRİNE DİNİMİZİ ANLATTINIZ MI ?

hayır anlatmadım karşılaşmadım bile .ancak ben müslümanım deyip te namaz kılmayan insanların çoğuna namazın güzelliğini anlatarak namaz kılmalarına Allah ın izni ile vesile oldum..

SORU 4- DAHA ÇOK ÜZGÜNKEN Mİ YOKSA MUTLUYKEN Mİ DUA EDERSİNİZ? ?

her ikisindede çok dua ederim.dua edince kalbim huzurla dolar...

SORU 5- HAYATINIZDA EN FAZLA ETTİĞİNİZ YA DA HER DUANIZDA MUTLAKA YAPTIĞINIZ KENDİNİZE ÖZGÜ BİR DUA VAR MI ? VARSA BİZLERLE PAYLAŞIR MISINIZ? ?

affet yarabbi sen affedersin affı seversin bu günahkar kulunu affet.
yarabbi sen şuanda beni görüyorsun halimi biliyorsun.imtihan ediyorsun .
bu dünyada nasıl bir kul olmamı sana nasıl ibadet etmemi istiyorsan öyle itaatkar bir kul olmayı nasip eyle yarabbi
o gücü kuvveti o muhabbeti kalbime ver yarabbi.
acizim günahkarım fakirim zayıfım beni nefsimle başbaşa bırakma yarabbi.
nefsimi terbiye etmeyi nasip eyle yarabbi.kalbime şifa ver yarabbi.
kalbime şifa verki kalbim senin zikrinden deli divane olsun.yansın yarabbim.

SORU 6- HZ. ADEMİN TEVBESİNİ Mİ
HZ.NUH'UN DİRENCİNİ Mİ
HZ.İBRAHİMİNİMANINI MI
H.ZİSMAİLİN TESLİMİYETİNİ Mİ
HZ. YAKUP'UN DİRAYETİNİ Mİ
HZ. YUSUF'UN İFFETİNİ Mİ
HZ. MUSANIN CELADATİNİ Mİ
HZ.HARUNUN SADAKATİNİ Mİ
HZ.DAVUDUNSADASINI MI
H.ZSÜLEYMANIN GAYRETİ Mİ
HZ.EYÜBÜN SABRINI MI
HZ.LOKMANIN HİKMETİNİ Mİ
HZ. ZEKERİYANIN HİZMETİNİ Mİ
HZ.YAHYA SEHADETİN Mİ
HZ. MERYAMİN ADANMIŞLIĞINI MI
HZ.İSANIN SAFİYETİNİ Mİ
VE SON OLARAK
HZ. MUHAMMEDİN MUHABBETİNİ Mİ HENGİ PEYGAMBERİN HANGİ ÖZELLİĞİNE SAHİP OLMAK İSTERDİNİZ ??

kardeşim gerçekten öyle zor sorular sormuşsunki nasıl cevap vereceğimi şaşırıyorum.kardeşim bu peygamberlerde bulunan güzel hasletler Allah ın peygamberlerine vermiş olduğu ikramlardır.ahiri iki cihan serveri Hz Muhammed sav hazretlerinin muhabbetini isterdim.o gül yüzlü peygamberin Muhabbetini kazandığımızda bu saymış olduğun bütün peygamberlerin özelliklerine azda olsa kavuşmuş olacağız..

SORU 7- ASHAB-I KEHF İN HİKEYESİİ HEPİMİZ AZ ÇOK BİLİRİZ DÜŞÜNÜN Kİ YAŞADIĞINIZ ÜLKENİN HÜKÜMDARINDAN SIRF İSLAMİYETİ SEÇTİĞİNİZ AllahA KULLAUK ETTİĞİNİZ İÇİN ZULÜM VE İŞKENCE GÖRÜYOR SUNUZ VE BU ZULÜMLERDEN BİR ŞEKİLDE KURTULUP BİR MAĞARAYA SIĞINIYOSUNUZ 1 GECE UYUDUĞUNUZU SANARAK 309 YILLIK BİR UYKUYA DALIYOR SUNUZ UYKUDAN UYANIYOR VE ELİNİZDE Kİ PARAYLA EKMEK ALMAK İÇİN ÇARŞIYA GİDİYOR SUNUZ GÖRÜYORSUNUZ Kİ HİÇBİRŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİLEŞİNİZ ÇOCUKLARINIZ ANNENİZ BABANIZ VE TÜM DOSTLARINIZ KAYBETTİĞİNİZİ ÖĞRENİYOR SUNZU NASIL BİR RUH HALİ İÇİNDE OLURSUNUZ ????

şuan bu soruya pek cevap vermem çok zor.o haller Allah dostlarına aittir.tam manasıyla Kalpten Allah a teslim olanların işidir.benim gibi bir günahkar burdan ne derse desin boş olur...

SORU 8- EN SON OKUDUĞUNUZ KİTAP?????

peygamber efendimizin hayatını okumuştum.

SORU 9- ÖLÜMLE İLGİLİ PARANOYALRINIZ VAR MI? NE GİBİ ŞEYLERLE ÖLECEĞİNİZ ENDİŞESİNE KAPILIYOR NASI ÖNLEMLER ALIYOR SUNUZ ?????

ölüm düşüncesi aklımdan hiç gidmez.genç yaşta amcam vefat etti kız kardeşim 2 yaşında vefat etti.ensamimi arkadaşım ilk okulu beraber bitirdiğimiz arkadşım benim nişan günümde vefat etti.böyle çok örnekler var.ne kadar dikkat edersen et Allah nerde ölümü takdir ettiyse ecel gelir seni bulur.sen hiç merak etme. akıllı insan ölümü çokça düşünüp ölüme hazırlıklı olan insandır.Allah cümlemizi razı olduğu birşekilde yanına alsın inş..

SORU 10- EĞER DÜNYA YÖNETİMİNİ ELİNİZDE BULUNDUR SANIZ YAPACAĞINIZ İLK ŞEY NE OLURDU ?

Adaleti sağlardım.osmanlı dedelerimiz ne yaptıysa aynısını yapmaya çalışırdım...

SORU 11-İHL YE GELME SERÜVENİNİZİ ANLATIR MISINIZ ??

ihl gelmeden önce başka dini bir sitede üyeliğim vardı.bu siteye konu açmak için googleden rastgele dini forum yazdım karşıma ihl forum sitesi çıktı.6 7 ay sürekli ihl forumdan eski siteme konu açtım.ihl forum sitesini kalabalık gördüm paylaşımlar çok güzeldi. bende bir imamhatipli olarak sonunda geçte olsa üye oldum..

SORU 12- SİTEYİ VE İÇİNDEKİLERİ (ÜYELERİ) NASIL DEĞERLENDİRİYOR SUNUZ?KISACASI SİTE HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ALA BİLİR MİYİM ?
siteyi kuranlardan Allah razı olsun.ne arasan var.bu sitede ençok etkilendiğim olay paylaşımda bulunan kardeşlerimin birbirine karşı sevgi ve muhabbeti oldu. bu arkadaşların hepsini sevgiyle alkışlıyorum alkışSmile Allah muhabbetlerini bozmasın inş.bazen rüyamda bile bu siteye konu açtığım oluyor. :komikk:sonra bu sitedeki arkadaşlardan rüyama girenler oldu.hatta ölen kardeşim bile vardı.ama hayra yordum inş.kimdiye soracak olursanız buda benim sırrım olsun. hepinizi selamların engüzeliyle selam lıyor hepinizi Allah ü tealaya emanet ediyorum esselamü aleyküm ve rahmetüllahi ve beraketühü...

SORU 13-
SON OLARAK İLH ÜYELERİNE SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ BİŞEYLER VAR MI ?

Allah razı olsun gül kardeşim.bana bu imkanı verdiğin için.umarım sizleri sıkmamışımdır.yanlışlarımız oldu ise olmuştur insanız hata edebiliriz affınıza sığınıyorum.hakkınızı helal edin.hepiniz değerli insanlarsınız sizleri Allah için seviyorum.selam ve dua ile kalın sağlıcakla ...

Allah RAZI OLSUN ESAS BEN TEŞEKKÜR EDERİM SAOLUN BENİ KIRMAYIP SORULARIN TAMAMINI YANITLADIĞINIZ İÇİN . YÜREĞİNİZE SAĞLIK Allah AĞZINIZIN TADINI BOZMASIN İNŞAllah MUHAMMEDE EMİNİ TÜM SİTE OLARAK GÖZLERİNDEN ÖPERİZ EŞİNİZE SAYGI VE SELAMLAR RABBİM OĞLUNUZU SİZE BAĞIŞLASIN İNŞ aminn...

BİNNUR
Gül,o güzel kokuyu,dikenle hos geçinmekle kazandi....
(En son düzenleme: 15-11-2008 11:11 PM *GÜL*.)
15-11-2008 11:10 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Belinay Çevrimdışı
Özel Üye

Rep Puanı: 1251
RE: KONYEVİ ' YLE RÖPORTAJ
gül ve konyevi kardeşlerim ikinizinde ellerine ve kalbine sağlık çok güzel olmuş röportajınız tşkler

Emekli Üye
15-11-2008 11:21 PM
NeyzeN Çevrimdışı
Acemi
*

Rep Puanı: 6
Konyevi derken aklıma takıldı birkaç gündür.İstikamet reyhani mi kurban ? karizm

ney gibi âziz ol..
15-11-2008 11:24 PM
sükeyna Çevrimdışı
Kıdemli Üye

Rep Puanı: 54
Allah razı olsun ikinizden de çok güzel bi sohbet olmuşş..

emeğine sağlık gül'cüm..

Linkleri Görüntüleyebilmek Ve Daha İyi Hizmet Almak İçin Lütfen Üye Olunuz. Kayıt Olmak İçin BURAYA Tıklayınız.
15-11-2008 11:47 PM
free Çevrimdışı
beYaz yoLcu

Rep Puanı: 623
Cvp: KONYEVİ ' YLE RÖPORTAJ
Yüreğinize sağlık ne güzel bir sohbet olmuş..
Konyeviyi Allah için seven bir kardeşi olarak daha yakından tanıma fırsatı bulmak çok güzeldi.
Gül sen de çok güzel sorular sormuşsun tebrik ediyorum.alkışSmile
Selam ve du'ayla..

[Resim: bartsab9lp4.gif]
15-11-2008 11:50 PM
*GÜL* Uzakta
El-Hamîd aşığı

Rep Puanı: 150
KONYEVİ ABİMİZE LAYIK SORULAR BULMAK İSTEDİM CANM

SAOLUN Allah RAIZ OLSUN

BİNNUR
Gül,o güzel kokuyu,dikenle hos geçinmekle kazandi....
16-11-2008 12:02 AM
AvŞaR:) Uzakta
Özel Üye

Rep Puanı: 180
Muhteşem sorular ve samimi,yürekten cevaplar yakın dostlarla yaptığımız sohbet gibi hissettim keyif alarak okudum.
İkinizi de alkışlıyorum teşekkürler: ))

We UNuTmA YaLNıZLıĞıN ÖtEsiNdE GiZLi BiR HaYaT WaR!!
16-11-2008 12:30 AM
SAHRA Çevrimdışı
(...)

Rep Puanı: 695
çok güzel sorlar ve cevaplar Allah razı olsun

ilhan abi çok merak ettim ben rüyana giren kim ne olur söleeeeegülücük

Şuan DeLi MisaL Aşığm Bir Kişi Hariç Herkese Şaşıyım !
16-11-2008 01:25 AM
Kayıtsız
Kayıtsız

harika olmuş eline sağlık ikinizinde
allahrazı olsun binnur canımm
bu kız varya tam bir deliii valla her işin altından kalkıyor
zeki biri yalnız (güzelmi )bilmem hiç görmedim kendisini
16-11-2008 02:37 AM
Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
konyevi Uzakta
Özel Üye

Rep Puanı: 545
kardeşlerim güzel yorumlarınızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun.efendimize hepinizi komşu eylesin inş.selam ve dua ile kalın sağlıcakla.

Ne kadar seversen sev, bir gün ayrılacaksın.
Ne kadar toplarsan topla, bir gün bırakacaksın.
Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin.
Ne yaparsan yap, bir gün hesabını vereceksin.
[Resim: 9qfd91186dd20fz6.gif]
[Resim: 373jx0.gif]
16-11-2008 08:49 AM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Mesaj önizleme