Konuyu Değerlendir
- 1 Oy - 5 Ortalama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kayıtsız
Kayıtsız
|
RE: Peygamber Efendimizin Hadisleri Bu Başlık Altında
Verdiğiniz her sözü yerine getirin; çünkü verdiğiniz her sözden hesap gününde mutlaka sorguya çekileceksiniz.” (İsra: 17/34)
|
|
| 19-03-2008 02:37 PM |
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
Bir müslüman, bir müslüman kardeşine bir hediye ihdâ etmesi; onun hidâyetini artırıp, kötülüklerden onu alıkoyan bir hikmet kelimesinden daha hayırlıdır."
|
|
| 19-03-2008 02:38 PM |
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir.
Kütüb-i Sitte, 6529
|
|
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
hz muhammed sav şöyle buyurdular "kim ilim öğrenmek için yola çıkarsa onun cennete giden yolunu kolaylaştırır" (buhari müslim) sahih hadis
|
|
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
Hz. Peygamber (sav) buyurdular ki: "Bana Cebrail aleyhisselam gelerek "Ümmetinden kim  `a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer" müjdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hırsızlık yapsa da mı?" diye sordum. "Hırsızlık da etse, zina da yapsa" cevabını verdi. Ben tekrar: "Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet", dedi, "hırsızlık da etse, zina da yapsa!" Hz. Peygamber (sav) dördüncü kerresinde ilave etti :"Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir."
Ebu Zerr (Cündeb ibnu Cünade el-Gıfari)
|
|
| 19-03-2008 02:42 PM |
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
Cennete giren, hep nimet görür, sıkıntı çekmez. Ne elbisesi eskir; ne de gençliği elden gider.
Hadis (Müslim).
|
|
| 19-03-2008 02:42 PM |
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
"Dilini muhafaza et."
Camiul-kebir 626
|
|
| 19-03-2008 02:43 PM |
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
"ALLAHIM! BEN SENDEN HİDAYET,TAKVA VE GÖNÜL ZENGİNLİĞİ DİLERİM"
MÜSLİM
|
|
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
Siz ne haldeyseniz,başınıza o halde insanlar getirilir.(Hadis-i Şerif)
|
|
|
Kayıtsız
Kayıtsız
|
اَلدِّينُ النَّصِيحَةُ قُلْنَا: لِمَنْ )يَا رَسُولَ اللَّهِ ؟( قَالَ: لِلَّهِ وَلِكِتَابِهِ وَلِرَسُولِهِ وَلأئِمَّةِ الْمُسْلِمِينَ وَعَامَّتِهِمْ
(  Rasûlü) “Din nasihattır/samimiyettir” buyurdu. “Kime Yâ Rasûl  ?” diye sorduk. O da; “  ’a, Kitabına, Peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün müslümanlara” diye cevap verdi.
Müslim, İmân, 95.
|
|
|
Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi