Mesaj önizleme  Konuyu Gönder 

Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)
Yazar Mesaj
SEYİTHAN Çevrimdışı
Cezalı Üye

Rep Ver :
Ruh Halim Olgun

ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)
Sevgili arkadaşlar,

Bu yazımda ÖZELLİKLE İMAM-HATİPLİ arkadaşlarıma seslenmek istiyorum....

Bildiğiniz gibi 12. asırda İCTİHAT KAPISI KAPATILMIŞTIR. Yani diğer anlamda Kur'ana yeni yorumlar getirmek yasak edilmiştir. Bu nedenle islami düşünce,islami yorumlar,islami felsefe 12. asırda kalmış,islamiyet sonraki asırlarda KARANLIKTA kalmıştır.

Ancak belki son elli yıl civarında ,islami camiada EĞİTİM DÜZEYİNİN yükselmiş olması islami konulara yeni bir nefes,yeni islami akımlar getirmeye başlamıştır.Sizlere bir nebze bu yeni düşünce akımından bahsetmek isterim.

1) İslamiyet araplar için gönderilmemiştir. İslamiyet tüm insanlar için,japonlar,çinliler ,moğollar,eskimolar,kızılderililer,afrikalılar için de gönderilmiştir.Bu nedenle Kur'an bütünüyle MECAZDIR.
Yani kur'anın anlattıkları MODELDİR, siz bu modelden, Kur'anın ne demek istediğini,ne yapmanız gerektiğini arayıp bulacaksınız.Bu model şarttır.Çünkü yer yüzündeki farklı insan toplulukları bu modeli kendilerine göre yorumlayacaklardır.

2) Bunu nereden anlıyoruz:
Kur'an Allah tarafından ,Peygamberin zihnine BİR FİKİR OLARAK VAHYEDİLMİŞTİR.Bu fikre bir isim vermek gerekir İLAHİ PROGRAM veya İSLAMi RUH diyebiliriz.Temel olan ,asıl olan ,bu İSLAMİ RUHTUR. Peygamberimizin zihnine vahyedilmiş bulunan bu
İSLAMİ RUH peygamberimiz tarafından kelimelere dökülerek İFADE edilmiştir ki bu daKUR'ANDIR.

3) Şüphesizki Peygamberimiz zihnindeki İSLAMİ RUHU kendi dil bilgisi ve ifade gücü,kendi bilgi ve eğitimi,yaşadığı zaman,içinde yetiştiği ve yaşadığı sosyal çevre,ve bu çevrenin kendisine sunduğu şartlar etkisinde kelimelere dökerek ifade edecektir.Bu nedenledir ki Kur'an zahiri olarak anlamlandırıldığında araplar için gelmiş,araplara hitap ediyor intibaını uyandırır.Eski bazı islami düşünce ekollerinde Kur'anın bir ZAHİRİ bir de BATINİ (gizli) anlamı olduğu ifade edilmişti.(Ancak bu fikri ortaya koyanlar sonra farklı yollara gitmişlerdir)

4) Kur'anın esas ruhuna, yani İSLAMİ RUH'a nasıl ulaşılabilir...?
Bunu bir örnekle anlatmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum:
Çok bilinen ÖRTÜNME ayetini örnek alalım:
Kur'an kısaca kadınlar dışarı çıktıklarında başörtülerini göğüslerine örtsünler diyor. Bu kur'anın zahiri veya mecazi olarak ŞEKLİ ifadesidir. Buradan ne anlamalıyız ? Buradaki İSLAMİ RUH nedir ??
Bunu anlayabilmek için:
Bu neden istenmiştir. ?
Bunu istemekle ne elde edilmek veya ne yapılmak istenmektedir ?
Kur'andaki her istekte insanın bir yararı gözetildiğine göre ,buradan ne yarar sağlanacaktır ?*
Bunu araştırmamız, bunu bulmamız gereklidir.
Aslında bu noktaya ayette kısaca değinilmektedir de.Kadınlarımız tahrik olan erkeklerce taciz ve tecavüz edilmesinler diye....,Peki kadınlarımızın tacize uğramaması için ne yapmaları isteniyor?
Göğüslerini kapatarak erkekleri tahrik etmemeleri....GAYE VE FAYDA BUDUR.
KADINLARIMIZI TACİZ VE TECAVÜZDEN KORUMAK.
Burada TEMEL OLARAK istenen kadınların erkekleri tahrik etmeyecek şekilde ÖRTÜNMELERİ..
Kur'anda örnek olarak verilmiş ÖRTÜNME şeklini ,yeryüzündeki tüm insanlar öyle örtünecekler
(Yani başörtüsünü göüsüne örtecek) şeklinde anlamamalısınız ..YANLIŞ YAPARSINIZ..
Bir japon,bir moğol,bir eskimo aynı şekilde giyinemez, her İKLİMİN KENDİ ŞARTLARINA UYGUN GİYİM TARZ VE ŞEKİLLERİ VARDIR....

5) Bu ayetten ne anlamalıyız ? :
Toplum yaşamlarında ,kadınlar dışarı çıkyıklarında ,yaşadıkları toplumun adet ve ananelerine,o toplumun AHLAK kriterlerine uygunolarak,erkekleri tahrik ve tacize yönlendirmeyecek birşekilde örtünsünler,giyindinler..
6) Bu konu bizi şu noktaya getirir..
Kur'anın japon yorumu,eskimo yorumu,kızılderili yorumu farlıdır,farklı olacaktır,farklı olmalıdır...
Tabii ki bizimde kur'anın Türk yorumuna ihtiyacımız var...

İMAM-HATİPLİLERDEN BUNU BEKLİYORUZ.....!!!!!!

Not: Yeni bir haber...Alman üniversitelerinde İSLAM BİLİMLERİ KÜRSÜLERİ açılmasına karar verilmiş..Demek ki ileride İslamiyete Alman yorumu da gelmek üzere....
İmam-Hatipli arkadaşlarıma...:
Arkadaşlar eğer bize Türk yorumunu getirmezseniz....!!!
Alman yorumunu ithal etmek zorunda kalırız....ONA GÖRE...!!!gülme

Arkadaşlar: Yazım görüş ve eleştirilerinize açıktır...Beklerim..

Selam ve dua ile...

Degerli SEYİTHAN Kullanicisi Jan 2010 Tarihinden Beri İmam Hatip, İslami Forum
(En son düzenleme: 11-02-2010 09:15 PM Sükût.)
11-02-2010 05:25 PM
Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Kaideicihad Çevrimdışı
Kıdemli Üye

Karma Puanı: 121
Rep Ver :
Ruh Halim Yaramaz

RE: ARKADAŞLARIMA DUYURU..!! (2)
Kardeşim seninle bir konuyu tartışmak o kadar istiyorum ki gülücük Ama maalesef açtığın konular hep yararlı hep insanlara örnek olacak konular. Allah senden razı olsun kardeşim.

[Resim: 65897398.gif]
11-02-2010 06:50 PM
gülsevrâ Çevrimdışı
ZuLmE KaRşI İsYaNcIyIz !

Karma Puanı: 925
Rep Ver :
Ruh Halim Geveze

kardeşim seninle tartışmak istemiyorum ama her konunda abuk subuk şeyler var canımı sıkıyorsun kuran Allah tarafından arapça indirilmiştir, yorum morum değildir! bak israiloğullarıyla ilgili ayetleri dikkatli oku kuranda, onların ne demek istediğini bildikleri halde Allahın ayetlerini değiştirmeleri sebebiyle başlarına gelecek olanları iyi oku! allahtan sakın ve dosdoğru ol!

müslümanca bir tavsiye sana...

Yûsuf 2 : Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik.

Ra’d 37 : Ve böylece biz onu Arapça bir hüküm (hikmetli bir söz) olarak indirdik. Eğer sana gelen bu ilimden sonra, onların arzularına uyarsan, (işte o zaman) Allah tarafından senin ne bir dostun ne de koruyucun vardır.

Nahl 103 : Şüphesiz biz onların: "Kur'an'ı ona ancak bir insan öğretiyor" dediklerini biliyoruz. Kendisine nisbet ettikleri şahsın dili yabancıdır. Halbuki bu (Kur'an) apaçık bir Arapçadır.

Tâ-Hâ 113 : (Resulüm!) Biz onu böylece Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onda ikazları tekrar tekrar açıkladık. Umulur ki onlar (bu sayede günahtan) korunurlar; yahut da o (Kur'an) kendileri için bir ibret ortaya koyar.

Şu’arâ 195 : Apaçık Arapça bir dille.

Şu’arâ 198 : Biz onu Arapça bilmeyenlerden birine indirseydik de,

Zümer 28 : Korunsunlar diye, pürüzsüz Arapça bir Kur'an indirdik.

Fussilet 3 : (Bu,) bilen bir kavim için, ayetleri Arapça okunarak açıklanmış bir kitaptır.

Şûrâ 7 : Şehirlerin anası (olan Mekke'de) ve onun çevresinde bulunanları uyarman ve asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları korkutman için, sana böyle Arapça bir Kur'an vahyettik. (İnsanların) bir bölümü cennette, bir bölümü de çılgın alevli cehennemdedir.

Zuhruf 3 : Biz, anlayıp düşünmeniz için onu Arapça bir Kur'an kıldık.
TEFHİMÜ-L KUR'AN'DAN
Zuhruf Suresi 3. Ayet ve Tefsiri

Gerçekten biz onu, belki aklınızı kullanırsınız diye1 Arapça bir Kur'an kıldık.

1. Burada Kur'an'ı, Allah'ın tafsil ettiği ve O'nu Hz. Muhammed'in (s.a) uydurmadığı ihtar olunarak, "Kitab-ı Mübîn" üzerine yemin edilmektedir. Kur'an üzerine yemin edilmesinden, Allah'ın, insanlara şunları hatırlatmak istediği anlaşılıyor: "Bu kitabın bizzat kendisi sizler için apaçık bir hüccettir. Yine bu kitabın anlaşılır muhtevası, fasih ve beliğdir. Hak ve batıl arasını ayıran bir çizgidir. Tüm bu özellikler, Kur'an'ı tafsil edenin Alemlerin Rabbi Allah'dan başkası olmadığına kendi başlarına birer delildirler.

Daha sonra "Anlayabilmeniz için Kur'an'ı Arapça bir dille indirdik" diye buyrulmaktadır. Bu, iki anlama gelir: Birincisi, "Bu kitap sizin kendi dilinizde nazil olmuştur. Dolayısıyla "Yabancı bir dilden nazil olduğu için, biz bu kitabın doğru olup olmadığına karar veremeyiz" diye bir mazeret öne süremezsiniz. Bu kitabın lafızları, konuları, üslûbu ve dili apaçıktır. Binaenaleyh bunu Hz. Muhammed'in (s.a) veya herhangi bir Arab'ın yazdığı düşünülemez." İkincisi, "Biz bu Kitabı, muhatap bir Arab kavmi olduğu ve Arapça anladığı için Arapça indirdik. Bazı kimselerin, Hz. Muhammed'i "Muhammed'in dili Arapça'dır, bu Kitab da Arapça olduğuna göre bunu kendisinin yazmış olması akla daha uygundur" şeklindeki suçlamaları haksızca yapılmış bir iftiradan başka birşey değildir."

TEFHİMÜ-L KUR'AN'DAN
Fussilet Suresi 44. Ayet ve Tefsiri

Eğer biz onu A'cemi (Arapça olmayan bir dilde) olan Kur'an kılsaydık, herhalde derlerdi ki: "Onun ayetleri açıklanmalı değil miydi? Arap olana, A'cemi (Arapça olmayan bir dil) mi?" 1 De ki: "O, iman edenler için bir hidayet ve bir şifadır. İman etmeyenlerin ise kulaklarında bir ağırlık vardır ve o (Kur'an), onlara karşı bir körlüktür. İşte onlara (sanki) uzak bir yerden seslenilir."2

1. Bu, onların inatlarının başka bir örneğidir. Yani kafirler Hz. Peygamber'e (s.a) "Arapça senin ana dilin olduğuna göre, Arapça bir- takım sözler sarfetmen, bizlerin onu Allah'ın indirmiş olduğu bir vahiy şeklinde kabul edebileceğimiz kadar önemli bir marifet değildir. Fakat sen yabancı bir dilde fasih ve beliğ bir söz getirmiş olsaydın, işte o zaman bunun Allah'ın bir mucizesi olduğuna inanırdık. Yani sen durup dururken, Farsça, Yunanca veya Rumca olarak fasih bir kelam konuşmaya başlasaydın, o takdirde "Bu bir mucizedir" derdik. Buna karşın verilen cevapta şöyle deniliyor: "Onlara anlayabilmeleri için, kendi dillerinde bir kelam indirdik. Şayet yabancı bir dilde nazil etseydik, o zaman da "Ne tuhaf! Arap'a yol göstermek için yabancı bir kelam indirilmiş" diyeceklerdi.

Yani, itirazları şu şekilde olacaktır: "Bakın, Araplara bir peygamber gönderilmiş ve yabancı bir dilden konuşmaktadır. Oysa konuştuğu dili ne kendisi ne de kavmi anlamaktadır."

1. Uzaktan yapılan bir çağrıyı, insan belki duyabilir ama o sesin ne dediğini anlayamaz. Bu emsalsiz benzetme ile, inatçı kafirlerin ruh hallerinin bir portresi çizilmiştir. Taassub içinde olan bir şahsın, karşısındaki kimseyi dinlememesi doğaldır. Üstelik konuşmacıya karşı bir inat ve nefret içindeyse, dediklerini duysa da onun ne demek istediğini anlamaz. Konuşmacı, söylediği sözlerin, muhatabının kulaklarından geri teptiğini, kalb ve zihnine ulaşmadığını hemen hisseder. İşte aynı husus, yukarıdaki benzetmeyle yapılmaktadır.

bunlarda ayetler, içlerinden birkaçının da tesfirini ekledim. umarım faydası olur.Sana yukarıda yazdığın her söz için tevbe etmeni tavsiye ediyorum çünkü Allah hakkında zanda bulunuyorsun.

Bir bakarsın ellerim tutulur sevdalara
Bir bakarsın gözlerim takılır

Hırçın çocuk gibi, bir bakarsın ağlar ırmaklar geçer gözlerimden
Bir bakarsın gökyüzü akar yüreğimden yüreğine...
11-02-2010 07:40 PM
SimAyy Çevrimiçi
GüMüŞ_@Y

Karma Puanı: 979
Rep Ver :
Ruh Halim Kustah

1,2.. diye silsile halinde devam edecek sanırım bu üyenin başıkları..
ırkçımısın sen arkadaş nedir derdin arapçayla araplarla?
dipnot:abidik gubudik düşüncelerini kendine sakla münazaranın da bir yolu yöntemi vardır muhtevası bakımından söylediklerin düşüncelerin sakat senin çok okurken sapıtmışsın..

...
sustuk sustukları gibi
şehir bitti köy kaldık yitik bir savın hâlâ ılık teninde
taşla
tortuyla
ve mızrakla sakat bırakılmış bir ütopyanın
son sözleriydik: hayat bir grevdi sürekli kırılan
birer grevdi gözlerin...
11-02-2010 08:20 PM
silwerfree Uzakta
LoadinG....*

Karma Puanı: 1816
Uzakta
Rep Ver :
Ruh Halim Melek

Allah seni ıslah etsın kardesım .. (amin )
örtünmeyi sadece başörtüsünden olduğunumu sanıyorsun sen

Tüm sessiz çığlıklarıma inat bozuyorum gizli suskunluğumu ... .....!!!

[Resim: imzarh6g.gif]

[Resim: 71501623cx6.gif]
11-02-2010 08:30 PM
Kullanıcının websitesini ziyaret et Bu kullanıcının gönderdiği tüm mesajları bul Bu mesaji bir cevapta alıntı yap
Sükût Çevrimiçi
Yönetici

Karma Puanı: 1677
Rep Ver :
Ruh Halim Zararsiz

(Yani başörtüsünü göüsüne örtecek) şeklinde anlamamalısınız ..YANLIŞ YAPARSINIZ..
Bir japon,bir moğol,bir eskimo aynı şekilde giyinemez, her İKLİMİN KENDİ ŞARTLARINA UYGUN GİYİM TARZ VE ŞEKİLLERİ VARDIR....

kuran ayetleri kat-i dir...uyulur...bir başkasına uydurulmaz..evrenseldir.kabul eden herkes uymak zorundadir.taviz verilmez.böyle sizin yaptığınız gibi insan kendi kafasına göre yorumlamaz.

isim vermissiniz İSLAM RUHU DİYE yakında kitabınıda çıkartırsınız eminim.hadis kitaplarını elimden gelse birbir yakarım diyen arkadaş-hiçbir dayanağı olmayan tamamen kişisel yazılmış bu yazıya destek verip nasıl inanabiliyor bunada ayrı bi şaşırdım.

"Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir. " (el-Ahzab, 33/59).

"Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir" (el-Ahzâb, 33/59)

Hz. Ömer (r.a.) ise, cam gibi şeffaf olmasa da, giyindiği zaman altını iyice belli eden elbisenin kadınlara giydirilmemesi hususunda mü'minlere ikazda bulunmuştur. (Beyhakî. Sünen, 2:235)

şimdi burda senin yaptığın SEYİTHAN hadis sünnet-ehli sünnet yolundan gitmediğin..kendin bir alimmiş gibi Kuran-ı kerimden kendine göre anlam çıkardığın görülmektedir..okadar alim sahaba bu konuda kesin konuşmuşlar ve Efendimiz(s.a.v) in Kuran-ı kerimde bu dediklerinin anlatıldığını göstern bir kaynak var mı??ayet var mı? Efendimizin sözü var mı?

senin dediğin İSLAM RUHU=kendin pişir kendin ye anlayışından...herkes kendine göre uydursun yağını tuzunu kendine göre atsın demi...Rabbim ıslah etsin...

[Resim: f5e2defc.jpg]

Geldim işte sonuna ben bu kan ırmağının,
Ben bu kan ırmağında yıkadım gençliğimi,
Çağırmıyorum daha adını sevdanın ,aşkın,
Yürüdükce uzayan bir yolsun bildim seni...
11-02-2010 09:40 PM
SEYİTHAN Çevrimdışı
Cezalı Üye

Rep Ver :
Ruh Halim Olgun

ÖNCE yazımı okuyan ,görüşlerini ve de ELEŞTİRİLERİNİ yazan tüm
arkadaşlarıma ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..

Arkadaşlarıma vaktim olduğu kadar tek tek cevap vermeye çalışacağım..

Tüm arkadaşlarıma selam ve sevgilerimle....

12-02-2010 12:46 AM
SEYİTHAN Çevrimdışı
Cezalı Üye

Rep Ver :
Ruh Halim Olgun

KARDEŞ GÜLSEVRA,

Cevabi yazınızın benim yazımla hiçbir ilgisi ve alakası yok..
Aklınıza ne geldiyse dereden tepeden bana KUR'ANIN arapça indirildiğine ait
ayetler yazmışsınız...????

Ben yazımda Kur'an arapça değildir mi dedimki....
Maalesef çok üzgünüm yazdıklarımı anlamamışsınız...

Alıntı:bunlarda ayetler, içlerinden birkaçının da tesfirini ekledim. umarım faydası olur.Sana yukarıda yazdığın her söz için tevbe etmeni tavsiye ediyorum çünkü Allah hakkında zanda bulunuyorsun.

Demişsiniz...Ben hergün tövbe ederim kardeş...
Ancak yazdıklarım için değil......

Selam kardeşim...

12-02-2010 01:00 AM
SEYİTHAN Çevrimdışı
Cezalı Üye

Rep Ver :
Ruh Halim Olgun

(11-02-2010 09:40 PM)Sükut demiş ki Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.(Yani başörtüsünü göüsüne örtecek) şeklinde anlamamalısınız ..YANLIŞ YAPARSINIZ..

kuran ayetleri kat-i dir...uyulur...bir başkasına uydurulmaz..evrenseldir.kabul eden herkes uymak zorundadir.taviz verilmez.böyle sizin yaptığınız gibi insan kendi kafasına göre yorumlamaz.

isim vermissiniz İSLAM RUHU DİYE yakında kitabınıda çıkartırsınız eminim.hadis kitaplarını elimden gelse birbir yakarım diyen arkadaş-hiçbir dayanağı olmayan tamamen kişisel yazılmış bu yazıya destek verip nasıl inanabiliyor bunada ayrı bi şaşırdım.

"Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir. " (el-Ahzab, 33/59).

"Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok yarlığayıcı ve çok esirgeyicidir" (el-Ahzâb, 33/59)

Hz. Ömer (r.a.) ise, cam gibi şeffaf olmasa da, giyindiği zaman altını iyice belli eden elbisenin kadınlara giydirilmemesi hususunda mü'minlere ikazda bulunmuştur. (Beyhakî. Sünen, 2:235)

şimdi burda senin yaptığın SEYİTHAN hadis sünnet-ehli sünnet yolundan gitmediğin..kendin bir alimmiş gibi Kuran-ı kerimden kendine göre anlam çıkardığın görülmektedir..okadar alim sahaba bu konuda kesin konuşmuşlar ve Efendimiz(s.a.v) in Kuran-ı kerimde bu dediklerinin anlatıldığını göstern bir kaynak var mı??ayet var mı? Efendimizin sözü var mı?

senin dediğin İSLAM RUHU=kendin pişir kendin ye anlayışından...herkes kendine göre uydursun yağını tuzunu kendine göre atsın demi...Rabbim ıslah etsin...

SEVGİLİ KARDEŞİM SÜKUT,

Kardeş benim yazım başörtüsü ile ilgili değil.
Yazımdaki ANA FİKRİ izah edebilmek için o ayeti ÖRNEK OLARAK aldım...

Yazımda anlatmaya çalıştığım konu , bazı islami fırkaların yüzyıllarca önce farkına vardıkları ancak pek anlayamadıkları bir mesele:

KUR'ANIN ZAHİRİ VE BATINİ MANALARI...

Acaba bu konuda bir fikriniz var mı ????
Kur'anın ZAHİRİ manası ne demektir....???
Kur'anın BATINİ (gizli) manası ne demektir..??

Bu konudaki görüşlerinizi aktarabilirseniz ,münazaramız daha anlaşılır bir hale gelebilir...

Selam Kardeş.....

12-02-2010 01:11 AM
SEYİTHAN Çevrimdışı
Cezalı Üye

Rep Ver :
Ruh Halim Olgun

(11-02-2010 06:50 PM)Öze Dönüş demiş ki Linkleri Görüntüleyebilmek İçin Lütfen üye Olunuz... Üye Olmak İçin Buraya Tıklayınız.Kardeşim seninle bir konuyu tartışmak o kadar istiyorum ki gülücük Ama maalesef açtığın konular hep yararlı hep insanlara örnek olacak konular. Allah senden razı olsun kardeşim.

SEVGİLİ KARDEŞİM,

Önce teşekkür ederim...
Yazımın anlaşılamayacağından korkuyordum...öylede oldu...
Konuya örnek olarak tesettür ayetini vermem hata oldu..
Kur'anın zahiri manasına değil RUH MANASINA,GAYE manasına bakmak gerektiği fikrine mesela:

54-KAMER:
1 - Kıyamet saati yaklaştı, Ay yarıldı.

Ayetini örnek vermeliydim diye düşünüyorum.
Örnek ayet tesettür olunca herkes oraya takıldı...

Yukarıdaki örneği ele alırsak ve de Kur'anın ZAHİRİ manasına bakarsak:

Demek ki ay iki parçaya bölünmüş, gökte iki ay var ama biz birini göremiyoruz...

Kur'an böyle mi söylüyor....?????

SELAM KARDEŞİM.........

(En son düzenleme: 12-02-2010 01:37 PM SEYİTHAN.)
12-02-2010 01:35 PM
Mesaj önizleme