• 1,5 yaş maya (veya 1,5 silme çorba kaşığı kuru maya)
• 1,5 litre ılık su
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 tepeleme çorba kaşığı tuz
• Un (yaklaşık 2 kg)
Yapılışı
• Derin bir kapta mayamızı 1,5 litre ılık suda eritiyoruz.
• 1,5 kg un ve sıvıyağımızı ekleyip yoğuruyoruz. Geriye kalan unumuzu yavaş yavaş yedirerek yoğuruyoruz. Bu aşamada tuzumuzu da ekliyoruz. Hamurumuzun kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olması gerekiyor.
• Gereken kıvama gelen hamuru bir bez ile kapatıp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
• Çalışma alanımızın bir bölümüne un serpip iri limon büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp unun üzerine diziyoruz. Üzerine un serpip bezimizle örtüyoruz.
• Mayalanan hamur bezelerini biraz yağ kullanarak elimizle bastırarak istediğimiz kalınlığa getiriyoruz.
• Teflon tavamızı hafifce yağlayıp kızdırıyoruz ve orta ateş’e kısıyoruz. Bazlamaları yağ ile açtıgımız için daha sonra tavamızı yağlamıyoruz.
• Bazlamalarımızı ara sıra çevirerek kızarasıya dek pişiriyoruz.
Âfiyet olsun!