You need to enable JavaScript to run this app.

Skip to main content

6 Bilimsel ve Teknolojik Gelişme

6 Bilimsel ve Teknolojik Gelişme

General
6 Bilimsel ve Teknolojik Gelişme
1. Zihin kontrolü dönemi başlıyor mu?



Gelecekte elektromagnetik alanlar, son zamanlarda bulunan anılarımızı oluşturan bellek çukurlarının tekrar şekillendirilerek depresyon tedavisinde kullanılacak. Bellek çukurlarında, suyun su havzasının dibindeki bir çukurdan boşalmasına benzeyen dinamikler bulundu. Herhangi bir küçük topu bu havzaya attığında bir izi takip ederek çukurun dibinde ilk oluşan belleğe doğru gitmesine benzeyen bir oluşum sergileniyor. Bu sayede travmanın kara deliği olarak adlandırılan post-travmatik sendrom (PTSD) tedavisi yapılacak. Psikolojik rahatsızlıklarda ve normal insanlarda bu örüntülerin topolojileri farklılık gösteriyor. Elektromagnetik alan uyarımları ile bu topolojiler değiştirilerek stres tedavisi yapılacak. Elektromanyetik nano nöromühendislik hakkında 2015’ten itibaren kulağımıza daha fazla veri gelmeye başladı. Önümüzdeki yıllarda ise çok fazla duyacak, hatta hayatımızın içine alacakmışız gibi görünüyor.

2. Yeni Bir Dinozor Türüyle Tanışın



Daha önce hiç tespit edilmemiş yeni bir Sauropoda türünün fosilleri bulundu. Bu da daha önce hiç bilinmeyen bir dinozor türünün geçmişte yaşamış olduğunu gösteriyor.

3. Giyilebilir Teknoloji Artık Hayatımızda!



2014’te yaşamımızda yer etmeye başlayan giyilebilir teknolojik cihazlar, 2015’te artık fiilen hayatımızda! Saat, gözlük, bileklik ve çok daha fazlası... Sağlıktan spora birçok alanda daha sık karşılaşmaya ve kendimizi alıştırmaya şimdiden başlamak iyi fikir...

4. Nesneler İletişim Kurarsa...



Bir çaydanlığın çayı demlediğinde ocakla konuşup ocağı söndürdüğünü düşünün. Ya da bir televizyonun film bittiğinde kendini kapattıktan sonra, sizin uyumuş olma ihtimâlinize göre lamba ile konuşup lambayı kapattığını... Makineler arasındaki iletişim olan “nesnelerin interneti” aslında 2014 yılında konuşuluyordu. Ancak 2015 bitmeden ilk örnekleriyle karşılaşabiliriz. Hazırlıklı olun.

5. Sanal mı, gerçek mi? Yoksa ikisi birden mi?



Virtual Reality yani “Sanal Gerçeklik” konusunda dünya devleri adeta yarış içinde. Google kendi sanal gerçeklik cihazı Cardboard ile işin eğlence tarafında yer alıyor, Facebook ise satın aldığı Oculus Rift firmasının sanal gözlüğünü kullanılabilir ürün hâline getirmeye çalışıyor. Ayrıca Samsung, Google ve Carl Zeiss başta olmak üzere birçok firmanın akıllı telefonlarla beraber kullanılabilen sanal gözlükleri var. 2015’in son günlerinde çevrenizden herhangi birinde bu ürün veya içeriklerden birini kullanan insanlara rastlayabilirsiniz.

6. “Beyin Haritalama Girişimi” Projesi başladı!



19 Mayıs 2015 tarihinde Washington’da Beyaz Saray’da Brain Initiative Komisyonu Başkanı ile bir araya gelen Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Gelişen Yenilikçi Nöroteknolojiler yoluyla Beyin Araştırmaları (BRAIN) İnsiyatifi" programı Türkiye temsilciliği protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında Ortadoğu’nun Beyin Haritası çalışmaları Üsküdar Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Çalışmayla beyin araştırmaları, beyin haritalanması, hastalıkların önlenmesi ve beyin hastalıklarının maliyetinin düşürülmesi amaçlanıyor.


alıntı
Bunu ilk beğenen sen ol.
Son Düzenleme: 15-11-2015, Saat:12:36 AM, Düzenleyen: kalben.

İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren İslami Forum sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Sitemiz hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri bağlantısından bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmenlikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.